Na čele komory stavebných inžinierov zostáva Benko

Funkciu prezidenta Slovenskej komory stavebných inžinierov bude tretíkrát vykonávať Vladimír Benko. Svoje posty na valnom zhromaždení obhájili aj prvý podpredseda Ján Petržala a podpredseda Anton Vyskoč. Znovuzvolený šéf stavebných inžinierov očakáva, že sa konečne systémovo spresní legislatíva vo výstavbe a obstarávaní stavieb so zameraním na kvalitné projekty a kvalitnejšie zhotovovanie stavieb.

Prezidentom Slovenskej komory stavebných inžinierov (SKSI) sa tretíkrát stal Vladimír Benko. Svoje posty obhájili aj prvý podpredseda Ján Petržala a podpredseda Anton Vyskoč. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa SKSI Zuzana Slobodníková s tým, že vedúcich predstaviteľov zvolili členovia komory na nedávnom valnom zhromaždení 28. mája. Všetci traja sú zároveň v jedenásťčlennom predsedníctve stavovskej organizácie.

Znovuzvolený šéf komory stavebných inžinierov očakáva, že po novom obsadení vedenia ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja sa „konečne systémovo spresní legislatíva vo výstavbe a obstarávaní stavieb so zameraním na kvalitné projekty a kvalitnejšie zhotovovanie stavieb“.

Slovenská komora stavebných inžinierov je stavovskou organizáciou obnovenou v roku 1992 zákonom o autorizovaných architektoch a autorizovaných stavebných inžinieroch. Je pokračovateľkou Inžinierskej komory zriadenej v roku 1913 a zrušenej 11. júla 1951, kedy boli zrušené aj oprávnenia civilných technikov. Komora združuje vyše 5 100 autorizovaných stavebných inžinierov a osemsto dobrovoľných členov z radov fyzických a právnických osôb. Organizuje a vykonáva autorizačné skúšky, skúšky odbornej spôsobilosti pre činnosti stavbyvedúci a stavebný dozor a pre energetickú certifikáciu a vydáva oprávnenia na autorizáciu a odbornú spôsobilosť. Vedie Zoznam autorizovaných inžinierov, Register hosťujúcich osôb a Evidenciu odborne spôsobilých osôb na výkon činností stavbyvedúci a stavebný dozor a energetickú certifikáciu. Je členom Európskej rady inžinierskych komôr (ECEC) a Európskej rady stavebných inžinierov (ECCE).

Súvisiace články

Aktuálne správy