Čoraz viac členov Fedu podporuje zvýšenie diskontnej sadzby

Svoju výzvu na zvýšenie diskontnej sadzby obnovili pobočky v Kansas City a v Richmonde. Pridali sa k nim pobočky v Clevelande a taktiež v San Franciscu.

Počet pobočiek amerického Federálneho rezervného systému (Fed), ktoré vyzývali na zvýšenie diskontnej sadzby, sa v apríli zvýšil na štyri. V marci na zvýšenie sadzieb vyzývali dve pobočky. Vyplýva to zo zápisnice zverejnenej v utorok. Svoju výzvu obnovili pobočky v Kansas City a v Richmonde. K týmto výzvam sa pridal Fed v Clevelande a taktiež v San Franciscu.

Americká centrálna banka sa minulý mesiac rozhodla ponechať diskontnú sadzbu na úrovni 1 % a hlavnú úrokovú sadzbu nechala taktiež nezmenenú. Zasadnutie predstaviteľov banky sa uskutočnilo 26. a 27. apríla. Šéfka Fedu v Kansas City Esther Georgeová a šéfka Fedu v Clevelande Loretta Mesterová v tomto roku hlasujú o vývoji hlavnej úrokovej sadzby.

Zo zápisnice taktiež vyplýva, že predstavitelia Fedu považujú za vhodné, aby americká centrálna banka v júni zvýšila úrokové sadzby. A to v prípade, že ekonomické údaje budú naďalej poukazovať na to, že hospodársky rast USA sa v druhom kvartáli zrýchli.

Súvisiace články

Aktuálne správy