Aktivácia zabezpečovacieho zariadenia na priecestí medzi…

OZNAM ŽSR: Aktivácia zabezpečovacieho zariadenia na priecestí medzi Kraľovanmi a Párnicou Bratislava 17.

OZNAM ŽSR: Aktivácia zabezpečovacieho zariadenia na priecestí medzi Kraľovanmi a Párnicou

Bratislava 17. mája (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) od 17. do 19. mája aktivujú nové zabezpečovacie zariadenie na železničnom priecestí (jedinečné identifikačné číslo SP0188) medzi železničnými stanicami Kraľovany a Párnica, na ktorom sa železničná trať križuje s cestou I. triedy. Práce sú realizované počas nepretržitej výluky, ktorá začína o 08.30 h v prvý deň výluky a skončí o 18.00 h v posledný deň výluky.
Vo výluke bude vypnuté a zrušené pôvodné zastarané priecestné zabezpečovacie zariadenie typu ZSSR, umiestnené v reléovej skrini. Taktiež sa zruší prípojka napájania z verejnej siete a zrušené budú aj koľajové obvody.
Následne bude zriadená prípojka z verejnej siete do reléového domčeka nového priecestného zabezpečovacieho zariadenia typu AŽD 71, pripoja sa pôvodné výstražníky so závorami, aktivujú sa ovládacie úseky tvorené počítačom osí so snímačmi kolies, pripoja sa ovládacie a indikačné prvky v dopravnej kancelárií ŽST Párnica.
Počas výluky je pri priecestí zriadené stanovište strážnika priecestia, ktorý ho stráži podľa ohlásených predvídaných odchodov vlakov dávaných výpravcami zo susedných staníc ŽST Párnica a ŽST Kraľovany.
Stupeň zabezpečenia železničného priecestia zostane nezmenený – nový typ priecestného zabezpečovacieho zariadenia typu AŽD 71 bude – podobne ako pôvodný typ ZSSR, s polovičnými závorami a pozitívnou signalizáciou s bielym prerušovaným svetlom.
Aktiváciu nového priecestného zabezpečovacieho zariadenia pre ŽSR realizuje firma ADOTEL-HEX s.r.o. Žilina, s predpokladaným finančnými nákladmi približne 60.000 €.

ŽSR prosia účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami, ku ktorým dôjde v dôsledku aktivácie zabezpečovacieho zariadenia na železničnom priecestí.

Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy