SES Tlmače vlani zaznamenali pokles zisku

Slovenské energetické strojárne dosiahli v minulom roku zisk vo výške 150 tisíc eur.

Slovenské energetické strojárne a.s. Tlmače (SES Tlmače) dosiahli v minulom roku zisk vo výške 150 tisíc eur. Ide o zhoršenie hospodárenia, keďže rok predtým firma vykázala zisk na úrovni 3,5 milióna eur. Podnik prešiel v ostatných dvoch rokoch výraznou reštrukturalizáciou. „Cieľom je nastavenie veľkosti firmy, ktorá zodpovedá trhovým príležitostiam a súčasne udržať, rozvíjať kľúčové know-how firmy,“ uviedol generálny riaditeľ SES Tlmače Martin Paštika.

Tržby podniku vlani dosiahli 105 miliónov eur, čiže boli približne na rovnakej úrovni ako v predchádzajúcom roku. Medzi významné projekty, ktoré spoločnosť realizovala v uplynulom roku boli projekty spojené so znížením emisií a modernizácie elektrární v Opatoviciach a Třeboviciach v Českej republike a na Slovensku v Teplárni Žilina a Elektrárni Nováky. Firma úspešne dokončila dodávku nového fluidného kotla do Energetiky Třinec a kotla pre 125-megawattový blok do elektrárne Bolu Goynuk v Turecku.

Spoločnosť SES Tlmače patrí medzi významných dodávateľov kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne. Podnik s viac ako 55-ročnou tradíciou vyrába a dodáva kotly na spaľovanie uhlia, oleja, plynu a biomasy. Od augusta 2006 je majoritným vyše 85-percentným akcionárom SES Tlmače cyperská spoločnosť Segfield Investment, patriaca do skupiny J&T Finance Group. Zvyšok akcií držia ostatní akcionári vlastniaci menej ako 5-percentný podiel na základnom imaní. Spoločnosť v súčasnosti zamestnáva 750 pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy