Sanácia zosuvu v Oravskom Podzámku stojí 1,8 mil. eur

Slovenská správa ciest vybrala za zhotoviteľa prác na ceste prvej triedy I/78 spoločnosť MBM-Group z Námestova cez priame rokovacie konanie spomedzi ponúk siedmich uchádzačov. Dôvodom zvoleného postupu je havarijný stav na ceste, resp. mimoriadna udalosť vyhlásená obcou Oravský Podzámok.

Slovenská správa ciest (SSC) vynaloží na odstránenie havarijného stavu na úseku cesty prvej triedy I/78 v Oravskom Podzámku v okrese Dolný Kubín 1,49 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,79 mil. eur vrátane dane). Sanáciu zosuvu na úseku cesty v dĺžke 250 metrov zabezpečí spoločnosť MBM-Group, a. s. z Námestova. Stavebné práce, vrátane projektovej a inžinierskej činnosti a autorského dozoru, má podľa zmluvy o dielo vykonať za štyri mesiace, ale najneskôr do augusta. Predpokladaná cena zákazky bola 1,65 mil. eur bez dane (1,98 mil. eur s daňou).

Cestári vybrali zhotoviteľa cez priame rokovacie konanie z dôvodu mimoriadnej udalosti vyhlásenej obcou Oravský Podzámok 21. marca. Oslovili deväť vytypovaných firiem, z toho osem z Oravy, pričom doklady predložilo sedem záujemcov do určeného termínu 31. marca. Ďalšie ponuky, okrem vybranej firmy, sa pohybovali v rozsahu od 1,53 mil. eur do 1,82 mil. eur bez dane.

Spoločnosť MBM-Group má popri stavebných prácach zabezpečiť aj dokumentáciu na stavebné povolenie v podrobnostiach dokumentácie na ponuku, dokumentáciu skutočného realizovania stavby, výkon autorského dozoru a tiež kompletnú inžiniersku činnosť. Cena samotných stavebných prác je 1,28 mil. eur bez dane (1,54 mil. eur s daňou).

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty prvej triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú sídlo v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty prvej triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

Súvisiace články

Aktuálne správy