Študenti EUBA uspeli vo svetovom finále medzinárodnej súťaže

Študenti Podnikovohospodárskej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave (EUBA) uspeli vo svetovom finále medzinárodnej súťaže Global Management Challenge (GMC), ktoré sa konalo v uplynulých dňoch v čínskom Macau. V silnej konkurencii tímov zo 40 krajín celého sveta obsadili štvrté miesto. Informovala o tom univerzita.
Slovenský tím študentov Podnikovohospodárskej fakulty EUBA v zložení Lenka Danková, Veronika Mackaničová, Nikola Tančáková, Jozef Lukáč a Martin Mucha, ktorý viedla spoločnosť Deloitte, len tesne zostal pod stupňami víťazov za tímami Ruska, Číny a Brazílie.
Global Management Challenge je najväčšia súťaž v stratégii riadenia firiem na svete. Je to najväčšia medzinárodná akcia postavená na základe obchodných simulácií, ktorých sa zúčastňuje viac ako 500.000 študentov vysokých škôl a špičkových manažérov z celého sveta.
Súťaž pozostáva zo simulácie, v ktorej každý tím prevádzkuje spoločnosť s cieľom získať najvyššie ceny akcií cez simulovanú burzu. Každý tím má pridelenú virtuálnu spoločnosť s detailnými údajmi, ktoré charakterizujú jej finančný a ekonomický stav na trhu. Tímy prijímajú manažérske rozhodnutia v oblasti riadenia, výroby, obchodu, marketingu a financií.

Súvisiace články

Aktuálne správy