ČEZ Slovensko vlani zaevidoval nárast tržieb o 20,2% na 250,93 mil. eur

Spoločnosť ČEZ Slovensko, s. r. o., dodávateľ elektriny a zemného plynu, zaevidovala v roku 2015 medziročný nárast tržieb o 20,2 % na 250,93 milióna eur. Zisk po zdanení sa v medziročnom porovnaní zvýšil o 27,7 % na 1,46 milióna eur. Informovala o tom dnes spoločnosť.
„Výsledky spoločnosti okrem úspešného predaja výrazne podporila aj správne zvolená stratégia riadenia portfólia a optimalizácia finančných a prevádzkových nákladov. Na výsledok však mal vplyv aj mimoriadny jednorazový náklad, ktorý vznikol v dôsledku prechodu na nový zákaznícky informačný systém,“ zhodnotila uplynulý rok riaditeľka pre financie a správu spoločnosti Miroslava Čalfová. Celkový objem dodávok energií koncovým zákazníkom v SR vlani dosiahol 3,67 terawatthodín (TWh).
„Darí sa nám posilňovať pozíciu spoľahlivého dodávateľa pre významných priemyselných zákazníkov a objem dodávky v oboch komoditách za ostatné roky rastie,“ povedal generálny riaditeľ ČEZ Slovensko Igor Nagy.
ČEZ Slovensko je súčasťou skupiny ČEZ, najväčšej energetickej spoločnosti v strednej a juhovýchodnej Európe. ČEZ Slovensko je alternatívnym dodávateľom elektriny a plynu s pôsobením v segmente od domácností až po veľkoodberateľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy