Vedenie Volkswagenu vraj súhlasí so znížením odmien o 30 %

Spolková krajina Dolné Sasko, ktorá je druhým najväčším akcionárom Volkswagenu, chce, aby sa odmeny manažérov zrušili úplne.

Top manažéri nemeckej automobilky Volkswagen súhlasia s tým, že sa ich odmeny znížia minimálne o 30 %. Uviedol to zdroj oboznámený s problematikou. Spolková krajina Dolné Sasko, ktorá je druhým najväčším akcionárom Volkswagenu, chce, aby sa odmeny manažérov zrušili úplne. Lídri odborovej organizácie firmy VW tiež presadzujú zrušenie bonusov alebo ich zníženie.

 

Diskutuje sa o ďalších opatreniach s cieľom dosiahnuť dodatočnú redukciu pohyblivých zložiek mzdy, povedala v stredu pre agentúru Reuters osoba oboznámená s problematikou. Zdroje, ktoré majú blízko k dozornej rade Volkswagenu, však uviedli, že redukcie odmien pravdepodobne nebudú dostatočné na to, aby sa vyriešil spor v čase, kedy automobilka stojí pred miliardovými nákladmi emisného škandálu.

Odmeny vedenia Volkswagenu v roku 2014 boli podľa údajov firmy v sume 54 mil. eur, pričom celkové platy top manažérov boli v objeme 70 mil. eur. Celkové platy vedenia Volkswagenu tak boli takmer dvojnásobne vyššie v porovnaní s 37 mil. eur, ktoré vlani top manažérom v rámci fixných a pohyblivých zložiek platov dala konkurenčná automobilka Daimler.

Súvisiace články

Aktuálne správy