Agentúra Fitch zlepšila rating firmy Faurecia

Agentúra zlepšila dlhodobý emisný rating a rating nadradených nezabezpečených záväzkov spoločnosti zo stupňa BB- na stupeň BB.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch Ratings zlepšila dlhodobý emisný rating a rating nadradených nezabezpečených záväzkov spoločnosti Faurecia S.A. zo stupňa BB- na stupeň BB. Výhľad je stabilný. Zlepšenie odráža očakávania agentúry Fitch, že sa v roku 2016 a v ďalšom období, zlepší úverová pozícia spoločnosti po zlepšených výsledkoch v roku 2015. Pod ratingové hodnotenie sa podpísal aj predaj Faurecia Automotive Exteriors. Podľa agentúry Fitch je to obraz toho, že spoločnosť smeruje k postupnej zmene zamerania svojho podnikania.

Faurecia pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti  Faurecia Slovakia, s. r. o. ktorá vyrába napríklad sedačky pre závod PSA Peugeot Citroën v Trnave. Firma je jedným z najväčších výrobcov automobilových komponentov v Európe. Do jej portfólia patrí výroba sedadiel, prístrojových dosiek, dverí, protihlukových obložení či výfukových systémov.

Súvisiace články

Aktuálne správy