Pre pocit bezpečia: Špeciálna peňaženka dokáže zabrániť digitálnej krádeži

, businessinsider Foto: Amazon;TASR/S. Písecký

Ak patríte k tým, ktorí sú presvedčení, že je až neuveriteľne ľahké niekomu ukradnúť informácie z jeho platobnej karty, určite sa potešíte. Najväčší internetový predajca má v ponuke hneď niekoľko modelov peňaženiek, ktoré vám pomôžu udržať si osobné údaje v bezpečí.

Čoraz viac dokladov, nie sú to výhradne iba platobné karty, je vybavených čipmi. Práve vďaka RFID čipom dokážeme v obchodoch platiť pohodlnejšie, bezkontaktne. Avšak existuje skupina ľudí, ktorá takúto vymoženosť odmieta s tým, že hackeri im pomocou skenera dokážu ukradnúť osobné údaje, alebo dokonca vybieliť účet bez toho, aby karta opustila vrecko majiteľa. Pripomína to tak trochu digitálne vreckové krádeže.

Obchodníci by asi neboli dostatočne invenční, ak by sa tejto hystérie nechytili. Ich reakciou na tento druh potenciálnej hrozby sú špeciálne upravené peňaženky, ktoré  dokážu blokovať prípadné digitálne hacky. Bez ohľadu na diskusie o tom, ako veľkú hrozbu RFID skimming predstavuje, ak ste typ, ktorý žije podľa príslovia "istota je istota," zvážte prípadné investície do niektorej zo špeciálnych RFID tienených peňaženiek. Businessinsider vybral šesť, ktoré považuje nielen za praktické, ale aj dobre vyzerajúce.


Tumi
Je to trochu kompaktnejší model, ako ostatné, ale kto uprednostňuje, že obsah jeho peňaženky je osekaný len na to najdôležitejšie, bude to pre neho určite horúci tip.
Tumi Chambers Leather L-fold Wallet
cena na Amazone: 145 dolárov


Hammer Anvil
Tento výrobca sa snažil, aby koncept RFID peňaženky dokázal použiť pre tých zákazníkov, ktorí dávajú prednosť spone na bankovky. Je to jeden z najštíhlejších modelov peňaženky, pričom ponúka ochranu informácií. Navyše jej výhoda tkvie aj v tom, že sa ponúka iba za 15 dolárov.
Hammer Anvil RFID Leather Money Clip
cena na Amazone: 14,99 dolára


Würkin Stiffa
Okrem toho, že ide o jedno z najzvučnejších mien v biznise s peňaženkami, výrobca sa týmto modelom snaží zákazníkov presvedčiť, že dokáže držať krok nielen s vysokou kvalitou, ale aj s technológiami.
Würkin Stiffs Slim RFID Bifold Wallet
cena na Amazone: 69,36 dolára


Fossil
Ďalší z výrobcov považovaných za klasiku odvetvia, známy tým, že tieto peňaženky sú vyrobené z vysoko kvalitnej kože.
Fossil Derrick RFID Leather Bifold Wallet
cena na Amazone: 45 dolárov


Boconi
Úplne štandardný typ peňaženky, s dostatočným priestorom pre doklady, kreditné karty a hotovosť, ktorú by ste mohli potrebovať.
Boconi Becker RFID Slimster Wallet
cena na Amazone: 78 dolárov


Access Denied
Prístup zamietnutý, hlási táto cenovo dostupná peňaženka s RFID ochranou.
Access Denied RFID Blocking Leather Bifold Wallet
cena na Amazone 48,95 dolára

Súvisiace články

Aktuálne správy