Tržby v priemysle sa v januári 2016 medzimesačne nezmenili

Tržby za vlastné výkony a tovar sa v januári 2016 medzimesačne znížili v stavebníctve o 5,3 %, v informačných a komunikačných činnostiach o 2 %, v doprave a skladovaní, vo vybraných trhových službách zhodne o 0,6 %. V priemysle sa nezmenili. Informoval o tom dnes Štatistický úrad (ŠÚ) SR.
Tržby v priemysle sa v januári 2016 v porovnaní s januárom 2015 zvýšili o 9,3 % v dôsledku rastu v dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 14,1 %, dodávke vody, čistení a odvode odpadových vôd, odpadoch a službách odstraňovania odpadov o 13,3 % a v priemyselnej výrobe o 8,4 %. V ťažbe a dobývaní klesli o 6,3 %.
Zo špeciálnych zoskupení priemyselných odvetví, ktoré sa najviac podieľali na celkovom raste tržieb, najvýznamnejšie zvýšenie zaznamenali najmä vo výrobe dopravných prostriedkov o 11,2 %, dodávke elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 14,1 %, výrobe počítačových, elektronických a optických výrobkov o 7,6 %, výrobe elektrických zariadení o 9,9 % a v ostatnej výrobe, oprave a inštalácii strojov a zariadení o 12 %. Tržby klesli len vo výrobe chemikálií a chemických produktov o 8,7 %, výrobe základných farmaceutických výrobkov a farmaceutických prípravkov o 13,1, v ťažbe a dobývaní o 6,3 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy