SOPK chce zvýšiť vplyv podnikateľov pri vytváraní zákonov

Uplynulý rok nebol pre Trenčiansku regionálnu komoru (TRK) Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory (SOPK) jednoduchý, napriek tomu bol úspešný. Skonštatoval to po dnešnom zhromaždení delegátov predseda predstavenstva TRK Boris Paulen.
„Najväčším problémom je, že u nás sa príliš dynamicky mení právne prostredie. Denne sa stretávame s novými zákonmi a ťažko odhadnúť, čo nás bude čakať o mesiac, o dva, o pol roka. A najťažšie je reagovať na tieto zmeny, ktoré sa dotýkajú konkrétneho podnikateľského prostredia,“ skonštatoval Paulen.
Ako dodal, za najvýznamnejšie počiny TRK v minulom roku považuje aktívne zapojenie sa do podpory duálneho vzdelávania. SOPK je reprezentant a garant duálneho vzdelávania a dokázala zorganizovať podpisy memoránd medzi Trenčianskym samosprávnym krajom a školami a naštartovať spoluprácu medzi členmi regionálnej komory a školami.
Ďalší výrazný prínos TRK SOPK vidí Paulen v pomoci malým a stredným podnikateľom z Trenčianskeho kraja. „Malí a strední podnikatelia majú zvyčajne problém sa niekde ukázať, ísť na výstavy. Je to pre nich časovo a najmä finančne náročné. Organizovali sme konkrétne misie do zahraničia, robili sa spoločné expozície na výstavách. Na druhej strane sme organizovali misie napríklad rakúskych podnikateľov na Slovensku. Naši malí a strední podnikatelia mali možnosť stretnúť sa s konkrétnymi partnermi,“ zdôraznil šéf predstavenstva s tým, že podobné možnosti pomoci zo strany komory využilo v minulom roku asi 50 podnikateľov.
Trenčiansku regionálnu komoru čaká podľa neho posledný rok volebného obdobia. V ňom musí komora na základe uznesenia zhromaždenia delegátov spracovať strategický rámec pre ďalšie päťročné volebné obdobie. „Je potrebné rozšíriť aktivity, ktoré potrebujú podnikatelia. Vo väčšom podporiť prezentácie malých a stredných podnikateľov v zahraničí, zvýšiť vplyv na pripomienkovanie zákonov a prostredníctvom komory prezentovať názory podnikateľov na vytvárané zákony,“ uzavrel Paulen.

Súvisiace články

Aktuálne správy