Prevádzkový zisk CME stúpol o 2 % a presiahol 56 mil. USD

Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali so zhruba rovnakou hodnotou prevádzkového zisku za posledný vlaňajší štvrťrok.

Prevádzkový zisk pred odpismi a amortizáciou (OIBDA) spoločnosti Central European Media Enterprises (CME) vzrástol v štvrtom kvartáli o 2 % na 56,2 mil. USD. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters počítali s hodnotou 56,4 mil. USD.

V štvrtom kvartáli sa príjmy spoločnosti CME znížili o 9,5 % na 195,6 mil. USD, pri konštantných devízových kurzoch sa tieto príjmy zvýšili o 3 %. Za celý rok 2015 sa OIBDA spoločnosti dostal na 122,8 mil. USD. To bolo blízko k stropu, ktorý vyplýval z prognózy. Tá v roku 2015 počítala s nárastom o 45 až 55 % pri konštantných devízových kurzoch.

CME prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že sa touto transakciou stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza – Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza. 

Súvisiace články

Aktuálne správy