Globálny prieskum nákladov za služby: Ženy sú ochotné za krásu zaplatiť viac než muži, aj keď zarábajú menej

, businessinsider Foto: thinkstock

Analytici UBS zhromažďujú údaje o cenách rôznych služieb v rámci jednotlivých hlavných miest na svete. Zistili, že existuje silná korelácia medzi miestnymi mzdami a cenami týchto služieb.

Takže je jasné, že svetové metropoly ako Zürich a Ženeva, ktorá vedú v rebríčku relatívnej hrubej mzdy, majú aj najvyššie ceny za služby, ako sú ceny kaderníčky, či holiča. To však nie je všetko.

Je tu aj ďalší zaujímavý uhol pohľadu. Konkrétne pri cenách za účesy. Vo väčšine prípadov ženy platia viac ako muži za "rovnaké" služby. A to znamená, že žena môže nakoniec zaplatí viac za ostrihanie v relatívne lacnejšom meste, ako muž v relatívne drahšom meste. "V Jakarte a Hongkongu ženy zaplatia v priemere takmer rovnakú sumu ako muži, zatiaľ čo v Dubline a Káhire, je cena u kadernjíčky takmer trikrát vyššia ako holiča. Táto nerovnováha je rozšírená po celom svete, ženské strihanie stojí v priemere o 40 % viac ako mužské. Za cenu jedného ženského účesu v Osle, by si mohli muži v Nairobi dovoliť, aby si ich ostrihali 18-krát," porovnáva hlavný ekonóm UBS Andreas Höfert.


Súvisiace články

Aktuálne správy