Árpád Érsek: R7 bude onedlho realitou

Podľa poslanca strany Most-Híd Árpáda Érseka je pre ľudí z regiónov dobré, že vláda odsúhlasila na svojom dnešnom zasadnutí výstavbu R7 a D4.
Rozhodnutie vlády poslanec Érsek privítal. „Reálny život sa totiž nedelí na volebné obdobia, preto je dobré, že sa v tomto smere v regiónoch konečne niečo pohne,“ vyhlásil vo svojom stanovisku Érsek. Takisto pripomenul, že týmto krokom sa zavŕšil proces, na ktorom sa aktívne podieľal aj on ešte vo funkcii štátneho tajomníka na ministerstve dopravy počas vlády Ivety Radičovej. Transparentná súťaž podľa neho vygenerovala výhodnú cenu pre štát a preto je dobré, že dôjde k začatiu výstavby. „Situácia na ceste I/63 je už dlhý čas neúnosná a ľudia dochádzajúci do Bratislavy z južného Slovenska strácajú denne celé hodiny,“ vysvetlil potrebu začatia výstavby poslanec Érsek.
Jednou z priorít strany Most-Híd je, aby sa ľudia z každej obce mohli dostať do 30 minút na rýchlostnú cestu alebo diaľnicu. „Dostupnosť regiónov má kľúčový význam z hľadiska rozvoja miestneho hospodárstva a investícií. Uvedomujeme si, že tento cieľ nie je dosiahnuteľný v priebehu jedného volebného obdobia,“ uviedol Érsek. A práve preto je podľa neho potrebné, aby existoval generel dopravy, ktorý zabezpečí, že výstavba rýchlostných ciest a diaľnic bude prebiehať kontinuálne bez ohľadu na striedanie vlád.

Súvisiace články

Aktuálne správy