Úseky R1 a R2 na strednom Pohroní budú opravovať Cesty Nitra

Veľkoplošné a lokálne opravy sa týkajú úsekov na trase R1 Tekovské Nemce - Banská Bystrica, R2 obchvat Žiaru nad Hronom a Budča - Zvolen. Národná diaľničná spoločnosť predpokladá na tieto práce počas štyroch rokov vynaložiť najviac takmer 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Opravy vozoviek rýchlostných ciest R1 a R2 v pôsobnosti stredísk správy a údržby Nová Baňa a Zvolen bude zabezpečovať spoločnosť Cesty Nitra, a. s. Veľkoplošné a lokálne opravy sa týkajú úsekov na trase R1 Tekovské Nemce – Banská Bystrica (80 km), R2 obchvat Žiaru nad Hronom (5,8 km) a Budča – Zvolen. Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) predpokladá na tieto práce počas štyroch rokov vynaložiť najviac takmer 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (6 mil. eur vrátane dane). Zhotoviteľa vybrala spomedzi ponúk šiestich uchádzačov, vyplýva z vyhodnotenia výzvy zverejnenej vlani v auguste. Predpokladaná cena bola takmer 5 mil. eur bez dane.

Spoločnosť Cesty Nitra získala aj zákazku na opravy vozovky R1 v úseku Trnava – Nitra (39 km) a privádzača R1A v pôsobnosti strediska správy a údržby Galanta. Odhadované náklady na tieto práce počas štyroch rokov sú maximálne takmer 5 mil. eur bez dane. V tomto prípade predložilo ponuku sedem uchádzačov.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Spoločnosť Cesty Nitra, a. s. bola založená v auguste 1995 a v Obchodnom registri SR je zapísaná od októbra 1995. Vykonáva inžinierske, pozemné, priemyselné a vodohospodárske stavby a má základné imanie 10,51 mil. eur. Jej spoločníkom je firma Ropspol, spol. s r. o. Nitra, ktorá má základné imanie 8,14 mil. eur a je dcérou francúzskej spoločnosti Colas SA so sídlom v Boulogne Billancourt.

Súvisiace články

Aktuálne správy