Priemyselná produkcia EÚ aj eurozóny v decembri klesla

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v decembri medzimesačne oslabila o 1 % a v rámci celej Európskej únie sa zmenšila rovnako o 1 %

Sezónne upravená priemyselná produkcia eurozóny v decembri medzimesačne oslabila o 1 %, v rámci celej 28-člennej Európskej únie klesla takisto o 1 %. Oproti rovnakému mesiacu predchádzajúceho roka sa decembrová priemyselná výroba eurozóny zmenšila o 1,3 % a v rámci celej EÚ o 0,8 %. Informoval o tom v piatok štatistický úrad Európskej únie Eurostat. Za celý rok 2015 sa v eurozóne priemyselná produkcia zvýšila o 1,4 %, v rámci celej EÚ posilnila o 1,7 %. Decembrové údaje za Slovensko Eurostat nemal k dispozícii.

Medziročne najvýraznejšie priemyselná produkcia v decembri poklesla v Holandsku (- 9,4 %), v Estónsku (- 8,8 %) a v Nemecku (- 2,3 %). Najvýraznejšie rástla v Írsku (18,5 %), v Maďarsku (6,9 %) a na Malte (5,7 %).Medzimesačne sa priemyselná produkcia najvýraznejšie znížila v Írsku (-4,3 %), Litve a vo Švédsku (zhodne – 3,3 %). Najvýraznejšie produkcia rástla v Dánsku (2,9 %), v Holandsku (1,5 %) a v Grécku (1,4 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy