Pokles akcií a problémy Deutsche Bank spolkovú vládu neznepokujujú

Prudký pokles burzových akciových indexov a problémy Deutsche Bank, najväčšej nemeckej komerčnej banky, spolkovú vládu v Berlíne neznepokojujú. Hovorca ministra financií Wolfganga Schäubleho dnes tlmočil názory svojho šéfa, informovala DPA.
Bankový a burzový dohľad BaFin, ktorý je podriadený ministerstvu financií, sa domnieva, že nie sú dôvody na krízové stretnutie vlády s predstaviteľmi bankového sektora. Hovorca spolkovej kancelárky Angely Merkelovej Steffen Selbert povedal, že nedostal za úlohu kontaktovať sa s vedením nemeckej akciovej burzy vo Frankfurte nad Mohanom.
Merkelovej vzťah k Deutsche Bank sa v posledných rokoch schladil. Počas finančnej krízy bol vtedajší šéf ústavu Josef Ackermann jej dôležitým radcom. Ackermann však zašiel priďaleko, keď verejne vyhlásil, že by sa hanbil, keby veci zašli tak ďaleko, aby jeho banka bola odkázaná na štátnu pomoc. Je iná ako Commerzbank. Ackermann nesúhlasil s kurzom spolkovej vlády voči Grécku počas jeho akútnej krízy. To definitívne zlomilo vzťah kancelárky voči šéfovi Deutsche Bank.

Súvisiace články

Aktuálne správy