Čistý zisk Time Warner v štvrtom kvartáli medziročne stúpol

Spoločnosť počas októbra až decembra dosiahla rast čistého zisku patriaceho akcionárom na 857 mil. USD z úrovne 718 mil. USD v rovnakom období pred rokom.

Americká spoločnosť Time Warner Inc, ktorá je vlastníkom káblových televízii CNN a HBO a filmového štúdia Warner Bros, v štvrtom kvartáli evidovala rast čistého zisku patriaceho akcionárom na 857 mil. USD, čiže 1,06 USD na akciu, z úrovne 718 mil. USD, čiže 0,84 USD na akciu v rovnakom období pred rokom. Analytici v priemere očakávali, že zisk firmy za október až december bude v sume 1,01 USD na akciu.

Tržby spoločnosti za záverečný štvrťrok vlaňajška však oslabili o 6 % a boli menšie v porovnaní s očakávaním analytikov, ktorí odhadovali, že budú v objeme 7,53 mld. USD. Výšku tržieb negatívne ovplyvnil nedostatok úspešných filmov z dielne Warner Bros a silný dolár. Celkové tržby Time Warner klesli na 7,08 mld. USD z úrovne 7,53 mld. USD v štvrtom kvartáli predošlého roka. Tržby štúdia Warner Bros oslabili o 13 % na 3,3 mld. USD.

Spoločnosť Time Warner ďalej uviedla, že v tomto roku očakáva upravený zisk v pásme 5,30 USD až 5,40 USD na akciu. Analytici oslovení agentúrou Reuters odhadujú, že zisk firmy v roku 2016 bude na úrovni 5,26 USD na akciu. Firma oznámila, že zvyšuje svoje dividendy na 40,25 centu na akciu z úrovne 35 centov na akciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy