Pokles tržieb britského reťazca Tesco sa za uplynulé tri mesiace spomalil

Pokles tržieb britského reťazca Tesco sa v uplynulých troch mesiacoch do konca januára 2016, v porovnaní s rovnakým obdobím pred rokom, spomalil. To je ďalší náznak toho, že v najväčšej sieti supermarketov v Británii, sa situácia po siedmich problematických rokoch vďaka reštrukturalizácii začína pomaly meniť k lepšiemu. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na správu spoločnosti Kantar Worldpanel, ktorá sa špecializuje na prieskumy trhu.
Presnejšie, tržby Tesca v obchodoch otvorených viac ako rok sa za 12 týždňov do 31. januára znížili len o 1,6 %. Tescu pomohla nečakane dobrá vianočná sezóna. Jeho tržby totiž za šesť týždňov do 9. januára vzrástli medziročne o 1,3 %. Zákazníci zrejme zareagovali na nižšie ceny aj lepšie služby a začali sa vracať do predajní reťazca. Výsledok za predchádzajúce tri mesiace tak naznačuje, že Tesco sa už možno odráža od dna.
Tesco totiž vlani v apríli vykázalo za obchodný rok 2014/15 veľkú stratu, jednu z najväčších v histórii britských firiem. Najnovšie výsledky tak vyvolávajú nádej, že reštrukturalizácia a zmeny v štruktúre reťazca začínajú prinášať ovocie.

Súvisiace články

Aktuálne správy