Slovenská pošta dokončila rekonštrukciu pošty v Trnave

Komplexná rekonštrukcia pošty 1 v Trnave stála 568,5 tis. eur a trvala sedem mesiacov. Práce uskutočnila bratislavská spoločnosť Renoving na základe zmluvy o dielo.

Slovenská pošta, a.s. dokončila komplexnú rekonštrukciu pošty 1 v Trnave. Práce trvajúce sedem mesiacov uskutočnila bratislavská firma Renoving, s. r. o. na základe zmluvy o dielo v objeme 568,5 tis. eur. Ako spoločnosť v stredu informovala, rekonštrukciou prešlo kompletné prízemie budovy, teda prevádzka pošty a celé zázemie pobočky. Slovenská pošta zároveň vybudovala priestrannú, modernú a klimatizovanú poštovú halu pre verejnosť.

V rámci stavebných prác vznikol nový bezbariérový prístup vo forme šikmej rampy, aby mali bezproblémový vstup na poštu aj hendikepovaní klienti a mamičky s kočíkmi. „Rekonštrukcia hlavnej trnavskej pošty predstavuje jednu z najvýraznejších rekonštrukcií v minulom roku a patrí medzi najväčšie investície z hľadiska rozsahu a nákladov. V roku 2015 sme investovali do rekonštrukcií a modernizácií svojich pobočiek 5 miliónov eur a okrem tejto pošty sme zrekonštruovali, zmodernizovali a presťahovali do atraktívnejších priestorov ďalších dvadsať pobočiek,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Tomáš Drucker.

Na zrekonštruovanej pošte je deväť priehradiek, z toho päť je univerzálnych, ktoré sú primárne určené na rýchle vybavenie klientov. Účelnú obsluhu zákazníkov a minimalizáciu čakania zabezpečí nový moderný vyvolávací systém, ktorý bude smerovať zákazníkov k priehradkám podľa vybranej služby. „Daná pošta nebola dlhodobo rekonštruovaná, mala dve poštové haly a nespĺňala moderné predpoklady (štandardy) pošty. Z toho dôvodu pristúpila Slovenská pošta k rozsiahlej rekonštrukcii tejto pobočky,“ uviedla hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová. V investičnom pláne Slovenskej pošty na tento rok sú na rekonštrukcie a modernizácie stavieb vyhradené 4 mil. eur.

Slovenská pošta, a. s. so sídlom v Banskej Bystrici vznikla 1. januára 1993 a na akciovú spoločnosť so 100-percentnou účasťou štátu sa pretransformovala 1. októbra 2004. Spoločnosť má základné imanie 214,3 mil. eur a jej akcie spravuje Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má najrozsiahlejšiu pobočkovú sieť s vyše 1 540 poštami.

Súvisiace články

Aktuálne správy