Zisk UPS na akciu v štvrtom kvartáli vzrástol o 26 %

Za október až december americká zásielková firma vykázala zriedený zisk na akciu v sume 1,57 USD.

Americká zásielková spoločnosť United Parcel Service (UPS) za štvrtý kvartál vykázala zriedený zisk na akciu v sume 1,57 USD, čo je v porovnaní s upraveným výsledkom za rovnaké obdobie predchádzajúceho roka rast o 26 %. Za celý minulý rok firma dosiahla podľa zverejnených informácií upravený zriedený zisk na akciu vo výške 5,43 USD, čo bolo oproti roku 2014 zvýšenie o 14 %.

Celkové príjmy UPS za október až december minulého roka mierne posilnili, a to na úroveň 16,1 mld. USD. V porovnaní s rovnakým kvartálom predošlého roka sa príjmy pri uplatnení stálych výmenných kurzov zvýšili o 2,4 %. UPS počas záverečného štvrťroka vlaňajška doručila 1,3 mld. zásielok, čo bolo medziročné zvýšenie o 1,8 %. Za celý minulý rok firma doručila 4,7 mld. zásielok, čiže ich počet sa oproti roku 2014 zväčšil o 2,1 %. V predvianočnom období minulého roka doručila 612 mil. zásielok.

„Uplynulý kvartál bol štvrtý v rade, v ktorom UPS prekonala naše očakávania,“ uviedol Richard Peretz, finančný riaditeľ spoločnosti. „Aj keď pracujeme v nestabilných makroekonomických podmienkach, stále investujeme do ziskového rastu,“ dodal. V tomto roku spoločnosť UPS podľa jeho slov predpokladá dosiahnutie zriedeného zisku v pásme 5,70 až 5,90 USD na akciu, čiže jeho medziročné zvýšenie o 5 percent.

(1 EUR = 1,0919 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy