Firma E.ON zaznamenala rekordnú čistú stratu

E.ON naďalej čelí nízkym veľkoobchodným cenám. K čistej strate vo výške 6,101 mld. eur prispelo aj znehodnotenie aktív spoločnosti.

Nemecká energetická spoločnosť E.ON zaznamenala za prvých deväť mesiacov rekordnú čistú stratu vo výške 6,101 mld. eur. Nemecká firma o tom informovala v stredu. E.ON naďalej čelí rekordne nízkym veľkoobchodným cenám. Pod stratu sa podpísali aj náklady spojené so znížením hodnoty aktív spoločnosti, čo sa týka nemeckých elektrární a činností v ropnom a plynovom odvetví. V rovnakom období predchádzajúceho roka bola strata spoločnosti vo výške 14 mil. eur.

Nemecká firma E.ON pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť kúpila 49-percentný podiel ZSE v roku 2002. Vtedy zaplatila za minoritný podiel 330 mil. eur. V skupine ZSE vlastní akcie prostredníctvom firiem E.ON Energie AG (10 %) a E.ON Slovensko (39 %). Zvyšný 51-percentný podiel vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Západoslovenská energetika je elektroenergetickou spoločnosťou. Svojim zákazníkom predáva elektrinu, ale aj zemný plyn.

Súvisiace články

Aktuálne správy