Výnosy skupiny Slovak Telekom presiahli 571 mil. eur

Ku koncu septembra využívalo služby mobilnej siete Slovak Telekomu 2,205 milióna zákazníkov.

Skupina Slovak Telekom dosiahla za tri kvartály tohto roka celkové konsolidované výnosy 571,3 milióna eur. V medziročnom porovnaní to prestavuje takmer rovnakú úroveň. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť. Upravený zisk pred započítaním úrokov, daní a odpisov (EBITDA) mierne klesol o 0,9 % na 232 miliónov eur.

 

"Za najväčší úspech prvých troch kvartálov roka 2015 považujem naše výnosy. V medziročnom porovnaní sme ich dokázali stabilizovať a dávajú dobré predpoklady na celkovo úspešný rok 2015. Podobný vývoj sme zaznamenali aj pri prevádzkovom zisku EBITDA, je takmer na vlaňajšej úrovni za rovnaké obdobie," zhodnotil vývoj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Slovak Telekom Miroslav Majoroš.

Všetky dcérske spoločnosti zaznamenali medziročný rast výnosov za deväť mesiacov roka 2015. Najvyšší nárast, konkrétne o 16 % pri výnosoch 25,1 milióna eur, vykázala opäť DIGI Slovakia. Dcéry Zoznam a Zoznam Mobile rástli medziročne o 7 % a dosiahli 5,6 milióna eur. Výnosy dcérskej firmy PosAm stúpli oproti minulému roku o 2 % na 27 miliónov eur.

K 30. septembru tohto roka mala skupina Slovak Telekom 489 tisíc zákazníkov digitálnej TV a počet širokopásmových prístupov predstavoval 587 tisíc. Ku koncu septembra využívalo služby mobilnej siete Slovak Telekomu 2,205 milióna zákazníkov. Podiel zákazníkov fakturovaných služieb zostal na úrovni približne 65 %. V oblasti mobilných služieb sa Slovak Telekom naďalej sústredí na 4G sieť a jej rozširovanie. K 1. októbru bola 4G sieť k dispozícii pre 69,6 %. Len v treťom kvartáli pokrytie vzrástlo takmer o 12 % populácie.

Spoločnosť Slovak Telekom je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group. Skupinu Slovak Telekom tvoria materská spoločnosť Slovak Telekom a jej dcérske spoločnosti Zoznam, Zoznam Mobile, Telekom Sec, PosAm a Digi Slovakia.

Súvisiace články

Aktuálne správy