Dolár vo štvrtok oslabil voči euru aj jenu

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár vo štvrtok oslabil voči euru aj jenu“ rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 29. októbra (SITA, Reuters) – Dolár vo štvrtok ustúpil z dvojmesačných maxím. Federálny rezervný systém v stredu v súlade s očakávaniami ponechal úrokové sadzby bez zmeny. Fed však zároveň uviedol, že problémy v globálnej ekonomike a na finančných trhoch nepredstavuje pre americké hospodárstvo významnejšiu hrozbu. Tým ponechal otvorenú možnosť sprísnenia menovej politiky na svojom decembrovom zasadnutí.

Japonský jen podporili údaje o vyššom než očakávanom raste priemyselnej produkcie. To znižuje pravdepodobnosť, že centrálna banka krajiny v blízkej budúcnosti ďalej uvoľní menovú politiku. Dolárový index klesol o 0,4 % na 97,39 bodu a euro voči doláru posilnilo o 0,4 % na 1,0965 USD/EUR. Dolár oproti jenu klesol o 0,2 % na 120,80 JPY/USD.

Poľský zlotý a maďarský forint vo štvrtok oproti spoločnej európskej mene posilnili. Zlotý si do 10:17 SEČ pripísal 0,2 % a posilnil na úroveň 4,277 PLN/EUR. Forint si prilepšil o 0,16 % na 311,160 HUF//EUR, ale česká koruna oslabila, a to o 0,09 % na 27,105 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy