Skalický Protherm začal s novou výrobou na inovovanej linke

Výrobu novej generácie kotlov na inovovanej výrobnej linke prispôsobenej na výrobu 210 rôznych typov vykurovacích zariadení začali v závode Protherm Production, s.r.o. v Skalici.
Koncept novej linky pripravil počas uplynulých dvoch rokov tím procesných inžinierov spolu s pracovníkmi z výroby a logistiky. „Cieľom bolo vytvoriť univerzálnu výrobnú linku, ktorá v sebe spája najnovšie myšlienky a dlhoročné skúsenosti s výrobou kotlov u nás v Skalici,“ uviedol vedúci výroby závesných kotlov Juraj Hornáček. Linka má aj testovacie prístroje, ktoré ekologickým spôsobom, bez použitia vody a plynu, kotol otestujú a nastavia.
Závod Protherm Production disponuje dvoma takýmito linkami, ktoré obsluhuje celkovo 64 zamestnancov. Prvé skúšky sa začali vlani na prelome augusta a septembra a nedávno sa na nich začala aj výroba novej generácie nekondenzačných plynových kotlov. „Tento typ sa najviac vyváža do krajín ako Rusko a Turecko,“ dodal Hornáček.
Protherm Production je členom skupiny Vaillant Group. V skalickom závode sa vyrábajú kotly pre trhy v 24 krajinách Európy, Ázie a Afriky. Skalica je aj distribučno-logistickým centrom kotlov skupiny Vaillant pre strednú a východnú Európu. Prostredníctvom centra sa výrobky skupiny Vaillant dostanú na trhy Slovenskej republiky, Českej republiky, Maďarska, Poľska, Rumunska, Ukrajiny, Ruska či do krajín bývalej Juhoslávie.

Súvisiace články

Aktuálne správy