Najlepší slovensko-maďarský startup môže v súťaži získať 5000 eur

Súťaž o najlepší slovensko—maďarský startup roka 2015 dnes spustila Slovensko-maďarská obchodná a priemyselná komora (SMOPK) v spolupráci so spoločnosťami Slovnaft a OTP Banka Slovensko. Jej cieľom je finančne podporiť najlepšie nápady a inovácie podnikateľov pôsobiacich v pohraničnej oblasti južného Slovenska a severného Maďarska. Ocenenie 5000 eur získa najlepší slovenský, ako aj najlepší maďarský podnikateľský zámer.
Záujemcovia sa môžu do súťaže prihlásiť do 23. decembra tohto roka. Svoje podnikateľské zámery môžu predkladať existujúce aj novozaložené spoločnosti, ako i jednotlivci. Prvé kolo sa vyhodnotí do 29. februára 2016, následne budú najúspešnejší uchádzači pozvaní, aby osobne prezentovali a obhájili svoje projekty v druhom kole. Víťazi súťaže budú známi do 29. apríla budúceho roka.
Porota bude hodnotiť realizovateľnosť, inovatívnosť, kreativitu a prínos k rozvoju slovensko-maďarských vzťahov. Šancu získať lepšie hodnotenie majú súťažiaci, ktorí poskytnú verifikovateľné referencie a preukážu pripravenosť na realizáciu svojho projektu, informovala komora.
„Chceme podporiť originálne nápady a idey z tohto regiónu a pomôcť im urobiť kľúčový krok k ich realizácii. Zároveň dúfam, že aj tento projekt prispeje k prehlbovaniu spolupráce medzi ľuďmi na oboch brehoch Dunaja,“ zhodnotil prezident SMOPK a šéf Slovnaftu Oszkár Világi.
„Sme radi, že môžeme aj takouto iniciatívou podporiť rozbiehajúce sa podnikateľské projekty, ktoré majú pozitívny efekt pre ekonomiky oboch štátov,“ doplnila riaditeľka OTP Banky Slovensko a členka predsedníctva SMOPK Zita Zemková.

Súvisiace články

Aktuálne správy