NDS nakúpi nové sypače s príslušenstvom za vyše 2 mil. eur

Nové sypače s príslušenstvom na zimnú údržbu pre Národnú diaľničnú spoločnosť dodá Mercedes-Benz Slovakia. Diaľničiari zároveň nakúpia kontajnerové korporatívne toalety na odpočívadlá za takmer 581 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty od firmy Touax SK.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) nakúpi osem nových sypačov s príslušenstvom na zimnú údržbu za 1,86 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 2,24 mil. eur vrátane dane. Za dodávateľa vybrala spoločnosť Mercedes-Benz Slovakia, s. r. o. Bratislava vo verejnej súťaži na základe vyhodnotenia ponúk troch uchádzačov. Predpokladaná cena zákazky na štyri mesiace bola 1,91 mil. eur bez dane (2,29 mil. eur s daňou). Vyplýva to z výsledku tendra vyhláseného v máji tohto roka. Diaľničiari v rámci dodávky sypačov s príslušenstvom získajú osem podvozkov 6×6 s komunálnou hydraulikou pre pohon pracovných nadstavieb, ako aj osem snehových radlíc, osem nadstavieb sypačov a päť sklápacích korb k podvozkom.

NDS zároveň nakúpi jedenásť kontajnerových korporátnych toaliet na odpočívadlá diaľnic a rýchlostných ciest. Zákazku plánovanú na tri roky získala firma Touax SK, s. r. o. Bratislava za 484,1 tis. eur bez dane (580,9 tis. eur s daňou), keď predpokladaná hodnota predstavovala 434,5 tis. eur bez dane (521,4 tis. eur s daňou). Vo verejnej súťaži vyhlásenej v marci predložili ponuku traja uchádzači.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy