Akcionár Intesy Sanpaolo hľadá poradcu na predaj časti podielu

Ide o spoločnosť Compagnia di San Paolo, ktorá hľadá poradcu na proces predaja 4 % akcií banky. Compagnia di San Paolo vlastní približne 9 % akcií spoločnosti a je tak najväčší akcionár.

Najväčší akcionár spoločnosti Intesa Sanpaolo, spoločnosť Compagnia di San Paolo, hľadá poradcu v súvislosti s predajom 4 % akcií spoločnosti Intesa. V stredu to uviedol Piero Gastaldo, generálny tajomník Compagnia di San Paolo. „Ešte sme nenašli poradcu pre proces predaja 4 % akcií spoločnosti Intesa San Paolo. Do konca roka budeme komunikovať s ministerstvom hospodárstva o detailoch transakcie,“ povedal Gastaldo.

Compagnia di San Paolo vlastní približne 9 % akcií Intesa Sanpaolo. Informovať ministerstvo hospodárstva o zmenách je povinnosťou spoločnosti, keďže ministerstvo hospodárstva vykonáva dohľad. Compagnia di San Paolo musí na základe tohtoročnej reformy zmierniť koncentráciu rizika v rámci akcií, ktoré vlastní.

Členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo je VÚB banka. Svoje služby poskytuje prostredníctvom siete 209 retailových pobočiek, 32 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier.

Súvisiace články

Aktuálne správy