Národná podnikateľská cena za životné prostredie SR 2015 má už svojich držiteľov

Národná podnikateľská cena za životné prostredie SR 2015 má svojich držiteľov. V rámci 5. ročníka konferencie 'Priemyselné emisie 2015', ktorá sa za účasti širokej odbornej a podnikateľskej verejnosti konala 5.

Národná podnikateľská cena za životné prostredie SR 2015 má svojich držiteľov. V rámci 5. ročníka konferencie ‚Priemyselné emisie 2015‘, ktorá sa za účasti širokej odbornej a podnikateľskej verejnosti konala 5. a 6. októbra v Bratislave, sa udeľovala v štyroch kategóriách.
V kategórii ‚Podnikanie a biodiverzita‘ si cenu prevzala spoločnosť U. S. Steel Košice za rekonštrukciu a modernizáciu čistiarne odpadových vôd Sokoľany. V kategórii ‚Produkt‘ konzorcium v zložení Strojnícka fakulta Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, Chemosvit environchem a Konštrukta – Industry za mobilné protipovodňové zábrany vyrobené z druhotných surovín. Spoločnosť Elektro Recycling získala cenu v kategórii ‚Proces‘ za plastový granulát – PS a ABS, ide o výstupné produkty vznikajúce extrúziou. Za schému EMAS ako nástroj podpory environmentálneho manažmentu v spoločnosti bola v kategórii ‚Manažérstvo‘ ocenená spoločnosť Natur-pack.
Súťaž na Slovensku vyhlasuje od roku 2007 Asociácia priemyselnej ekológie na Slovensku (ASPEK). Na úrovni Európy sa súťaž tohto typu organizuje už od roku 1987 pod názvom Európske ceny za životné prostredie v podnikaní (EBAE – Europen Business Awards for the Environment). Národná súťaž je podmienkou vstupu podnikateľských subjektov zo Slovenska do európskej súťaže. Podľa ASPEK v plnej miere je koncipovaná tak, aby to umožnila.

Súvisiace články

Aktuálne správy