Konferencia Chémia 2015 sa zaoberala bezpečným manažmentom chemických látok

Jubilejný desiaty ročník konferencie Chémia 2015, ktorú v uplynulých dňoch zorganizoval v Liptovskom Jáne Zväz chemického a farmaceutického priemyslu (ZCHFP) SR pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR, sa zaoberal bezpečným manažmentom chemických látok.
V centre pozornosti bola podľa generálnej sekretárky ZCHFP Silvie Surovej medzinárodná iniciatíva chemického priemyslu pod spoločným názvom Responsible Care zameraná na zvyšovanie starostlivosti o životné prostredie, zdravie a bezpečnosť pri výrobe a používaní chemických produktov.
„Podrobne sme sa venovali aj emisiám do ovzdušia, novému zákonu o odpadoch a vodách, či novej chemickej legislatíve Európskej únie. Našej pozornosti neunikli napríklad ani expozičné scenáre a nariadenie o klasifikácii, označovaní a balení chemických látok,“ pokračovala Surová.
Zároveň spresnila, že podľa údajov Štatistického úradu SR dosiahlo v minulom roku približne 275 slovenských chemických a farmaceutických firiem so zvyšujúcim sa počtom 39.000 zamestnancov tržby takmer 10 miliárd eur. Na celkovom objeme priemyselnej výroby Slovenska sa podieľajú až 18,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy