DPB chce za náhradné diely pre autobusy dať skoro 3 mil. eur

Dopravný podnik Bratislava nakúpi náhradné diely pre autobusy SOR a Solaris od prešovskej firmy Marián Troliga - MT počas troch rokov.

Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) nakúpi náhradné diely pre autobusy SOR a Solaris. Za tri roky plánuje na to vynaložiť zhruba 2,48 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,97 mil. eur vrátane dane). Zákazku získala prešovská firma Marián Troliga – MT. Vo verejnej súťaži predložili ponuku traja uchádzači, rozhodla najnižšia cena cez elektronickú aukciu. Vyplýva to z výsledku tendra z decembra minulého roka. Predpokladaná cena za poskytnutie uvedených služieb bola 2,48 mil. eur bez dane. Dopravný podnik chce nákup náhradných dielov financovať z prostriedkov pridelených z rozpočtu hlavného mesta Bratislavy.

DPB zároveň nakúpi akumulátory do vozidiel mestskej hromadnej dopravy a ostatných cestných motorových vozidiel. Za tri roky má firme IBG Slovensko, s. r. o. z Pezinka zaplatiť 222,9 tis. eur bez dane (267,5 tis. eur s daňou). Dodávateľa vybral cez verejnú súťaž vyhlásenú koncom vlaňajška, spomedzi ponúk dvoch uchádzačov a použil elektronickú aukciu. Predpokladaná hodnota dodania akumulátorov bola 245 tis. eur bez dane.

Spoločnosť Dopravný podnik Bratislava, a. s. bola zapísaná v Obchodnom registri SR 20. apríla 1994, má základné imanie 42,985 mil. eur. Prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Bratislave autobusmi, električkami a trolejbusmi, ako aj prímestskú linku do Chorvátskeho Grobu a medzinárodné linky do rakúskeho Hainburgu a maďarskej Rajky.

Súvisiace články

Aktuálne správy