Obmena rovnošiat môže Slovenskú poštu stáť 4,3 milióna eur

Pripravovaná pravidelná obmena rovnošiat a pracovných odevov zamestnancov môže vyjsť Slovenskú poštu 4,3 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Taká je totiž predpokladaná hodnota zákazky, na ktorú hľadá pošta dodávateľa. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení tendra, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.
Záujemcovia o dodávku rovnošiat a pracovných odevov môžu pošte predkladať svoje ponuky do 26. októbra tohto roku. Kritériom pre víťaza bude najnižšia cena a pošta s ním chce podľa hovorkyne Stanislavy Pondelovej uzatvoriť rámcovú dohodu na obdobie troch rokov s účinnosťou od 1. decembra tohto roka.
„Rovnošaty a odevy objednávame na každého oprávneného zamestnanca individuálne, s dodaním priamo na miesto výkonu jeho práce,“ opísala Pondelová. Rovnošaty pôjdu pre viac ako 11.000 zamestnancov.
„Slovenská pošta poskytuje rovnošaty vybraným kategóriám zamestnancov. Rovnošaty slúžia na reprezentáciu spoločnosti vo vzťahu k zákazníkom, ako aj na identifikáciu samotných zamestnancov,“ doplnila hovorkyňa. Zároveň slúžia podľa jej slov aj ako ochranný odev.
Pošta pritom zamestnáva 5940 priehradkových zamestnancov a vedúcich pôšt, ďalších 5100 je poštových doručovateľov, ktorí pracujú prevažne v teréne. „Ich odev musí byť vhodný do zimného a letného obdobia, a teda byť použiteľný do nepriaznivých poveternostných podmienok, ako sú napríklad vietor či dážď,“ vymenovala Pondelová. Podobne ako u doručovateľov poskytuje pošta oblečenie aj pre vodičov a zamestnancov expresných a balíkových služieb.
Pošta má v súčasnosti uzatvorenú rámcovú zmluvu na dodávku rovnošiat a pracovných odevov s firmou Zornica Banko Fashion. Táto bola podpísaná na štyri roky a jej platnosť sa skončí v novembri 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy