Zisk SAS stúpol menej, ako sa očakávalo

Škandinávska letecká spoločnosť za svoj účtovný tretí štvrťrok vykázala zisk pred zdanením v objeme 1,03 mld. švédskych korún (SEK), analytici očakávali, že bude v objeme 1,05 mld. SEK

Škandinávska letecká spoločnosť SAS za svoj účtovný tretí štvrťrok, ktorý sa skončil v závere júla, vykázala mierne nižší zisk, ako sa očakávalo. Zisk firmy pred zdanením v období mája až júla stúpol na sumu 1,03 mld. švédskych korún (SEK) z úrovne 756 mil. SEK, na ktorej bol v rovnakom období vlaňajška. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpokladali, že bude v objeme 1,05 mld. SEK.

Spoločnosť SAS však potvrdila svoju prognózu zverejnenú v júni, ktorá ráta s „jasne pozitívnym“ ziskom pred zdanením a zohľadnením jednorazových položiek v jej terajšom účtovnom roku končiacom sa v závere októbra. Situácia v globálnej leteckej doprave sa podľa údajov Medzinárodnej asociácia pre leteckú dopravu (IATA) zlepšuje. V júli sa medziročne výrazne zvýšil dopyt po domácich aj medzinárodných letoch. Dopyt po službách európskych prepravcov sa v júli zvýšil o 6,7 %, čo odzrkadľuje ekonomické zotavovanie v eurozóne, uviedla IATA.

(1 EUR = 9,4188 SEK)

Súvisiace články

Aktuálne správy