Poradca Francúzska vyzýva na urýchlenie kapitálovej únie

Francois Villeroy de Galhau, poradca francúzskej vlády, navrhuje, aby slov plán na vytvorenie únie na kapitálových trhoch čiastočne fungoval od budúceho roka. Európska komisia plánuje uskutočniť tento plán do roku 2019

PARÍŽ 27. augusta (SITA, Reuters) – Plány EÚ, ktoré by mali spoločnostiam umožniť jednoduchšie získať peniaze na kapitálových trhoch, by sa mali pohnúť ďalej a regulácia v poisťovníctve si vyžaduje urýchlenú revíziu, aby sa podporili investície. Uviedol to v stredu Francois Villeroy de Galhau, poradca francúzskej vlády. Podľa jeho slov plán na vytvorenie únie na kapitálových trhoch by mal čiastočne fungovať už budúci rok. Európska komisia plánuje uskutočniť tento plán do roku 2019, no podľa poradcu francúzskej vlády je to príliš neskoro.

Únia na kapitálových trhoch má za cieľ odstránenie bariér, ktoré spôsobujú, že firmy ťažkopádne a draho získavajú prostriedky prostredníctvom investorov. Villeroy uviedol, že medzi opatreniami, ktoré by mohli prísť na rad už v roku 2016, prípadne v roku 2017, je napríklad podpora úverovania zo strany subjektov, ktoré nie sú bankami. Európske banky totiž čelia tlaku na obmedzenie rozsahu svojich súvah. Villeroy svoje návrhy uvádza v dokumente, ktorý vznikol na základe poverenia od francúzskeho premiéra Manuela Vallsa.

Súvisiace články

Aktuálne správy