Podpora bude smerovať aj do výskumných a vývojových pracovísk

Ministerstvo hospodárstva (MH) SR pripravuje výzvy na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na výskum a vývoj. V súčasnosti prebieha implementácia jednotlivých opatrení prostredníctvom novelizácie zákonov a prípravy podrobných akčných plánov. Vyhlásenie výziev bude súčasťou nasledujúcich krokov počas tohto a budúceho roka.
„Finančné prostriedky budú určené na podporu nových aj existujúcich výskumno-vývojových a inovačných kapacít v podnikoch, ale aj v zoskupeniach podnikov, najmä v klastroch. Podporovať sa budú projekty s inovačným potenciálom,“ priblížil Ladislav Bányai z kancelárie ministra hospodárstva. Počíta sa aj s podporou zvyšovania kvality a efektivity výrobných a technologických procesov prostredníctvom zvyšovania technologickej a inovačnej úrovne v podnikoch, tiež s podporou zvyšovania štandardov výkonnosti a funkčnosti malých a stredných podnikov.
„Oblasti podnikania startupov nie sú striktne vyhradené. Pôjde o podporu tých spoločností, ktorých inovačný potenciál pre slovenskú ekonomiku bude vyhodnotený pozitívne. Výber sa bude realizovať v úzkej spolupráci so súkromným sektorom na základe obchodných modelov startupov a jedinečnosti ich produktov,“ doplnil Bányai.

Súvisiace články

Aktuálne správy