Čistý zisk firmy Richter vzrástol o 62,6 %

Za apríl až jún maďarský výrobca liekov vykázal čistý zisk 22,46 mld. forintov (HUF). V druhom kvartáli minulého roka bol v objeme 13,82 mld. HUF.

Maďarská farmaceutická spoločnosť Richter Gedeon v druhom štvrťroku dosiahla rast čistého zisku o 62,6 %, keďže zvýšenie jej tržieb vysoko prekonalo očakávania a náklady firmy sa znížili. Za apríl až jún Richter vykázal čistý zisk 22,46 mld. forintov (HUF). V druhom kvartáli minulého roka bol v objeme 13,82 mld. HUF. Spoločnosť prekonala prognózu analytikov oslovených v prieskume finančného portálu portfolio.hu, ktorí predpovedali, že jej čistý zisk bude v sume 10,6 mld. HUF.

Výrobca liekov ďalej informoval, že jeho kvartálne tržby sa zvýšili o 11,4 % na 96,28 mld. HUF. Výrazne tak prekonali očakávanie trhu, že budú na úrovni 87,3 mld. HUF. Firma, ktorej v uplynulých kvartáloch robil problémy pokles tržieb na jej východných trhoch, uviedla, že tržby v Rusku sa zvýšili. Rusko je najväčším trhom spoločnosti Richter a jej tržby v krajine stúpli v dôsledku porovnávacej základe ale tiež vďaka zvýšeniu cien. Richter evidoval rast tržieb aj v USA, Číne, Poľsku a západnej Európe, čo pomohlo vykompenzovať pokračujúcu slabosť na Ukrajine postihnutej krízou.

Prevádzkový zisk maďarského výrobcu liekov v druhom štvrťroku sa takmer zdvojnásobil na 17,8 mld. HUF, keďže klesli jeho výdavky na marketing a výskum a vývoj. Richter zlepšil svoj plán tohtoročnej prevádzkovej ziskovej marže a predpokladá, že bude na úrovni 13 až 14 % tržieb. Pôvodne spoločnosť očakávala, že táto marža bude vo výške 11 % tržieb.

(1 EUR = 309,29 HUF)

Súvisiace články

Aktuálne správy