Spoločnosť Profi Credit Slovakia požičala vlani 78 mil. eur

Pre rok 2015 očakáva firma nárast celkovej produkcie o 6,68 %.

Spoločnosť Profi Credit Slovakia poskytla v minulom roku takmer 28,5 tis. pôžičiek. V medziročnom porovnaní je to podľa vyjadrení spoločnosti nárast o 16,9 %. Nominálna hodnota poskytnutých pôžičiek stúpla o 6,9 % na 78,2 mil. eur. V rámci celkového hospodárenia firma dosiahla čistý zisk 783,45 tis. eur. V porovnaní s predošlým rokom to znamená značné zlepšenie hospodárenia, keďže v roku 2013 vykázala stratu na úrovni 2,4 mil. eur.

Napriek pozitívnym výsledkom v sektore spotrebiteľských úverov firma pokračovala v diverzifikácii rizika a v stabilizácii obchodných výsledkov v segmente podnikateľských a živnostenských pôžičiek. Vlani firma podľa vyjadrenia skvalitnila produkciu v úveroch pre podnikateľov, keď podiel týchto úverov poklesol z 26,56 % na 16,73 %. Počas celej existencie spoločnosti na slovenskom finančnom trhu dosiahla nominálna hodnota poskytnutých pôžičiek a úverov viac ako 501 mil. eur. Trhový podiel spoločnosti v kategórii úverov do 1 500 eur dosiahol vlani 11 %.

Pre rok 2015 očakáva spoločnosť nárast celkovej produkcie o 6,68 % oproti roku 2014. „Náš cieľ chceme zabezpečiť nárastom v segmente podnikateľských a živnostenských úverov vo výške 7,13 % a samozrejme chceme potvrdiť dominantné postavenie našej spoločnosti v poskytovaní zamestnaneckých úverov medzi spoločnosťami, ktoré poskytujú úvery nebankovým spôsobom,“ uviedla firma vo výročnej správe za minulý rok. Spoločnosť si uvedomuje, že stále viac klientov preferuje aj neosobný prístup, preto v roku 2015 plánuje zvýšiť pomer on-line poskytnutých zamestnaneckých úverov.

Spoločnosť Profi Credit Slovakia poskytuje úverové finančné služby. Vznikla v roku 2000 ešte pod názvom Profireal Slovakia, zmena názvu prišla v roku 2008. Firma je súčasťou nadnárodnej finančnej skupiny Profireal Group.

Súvisiace články

Aktuálne správy