Komárno vyhlásilo súťaž na nový územný plán mesta

Mesto Komárno chce vybrať spracovateľa svojho nového územného plánu v súťaži návrhov. Odhadované náklady zákazky predstavujú 150 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Záujemcovia môžu predkladať návrhy do 25. augusta.

Mesto Komárno vyhlásilo súťaž návrhov na výber spracovateľa návrhu novej urbanistickej koncepcie svojho územného plánu. Územie ideového návrhu urbanistickej koncepcie Komárna je vymedzené vlastnými hranicami mesta, vrátane časti Nová Stráž. Predpokladaná cena zákazky predstavuje 125 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 150 tis. eur vrátane dane.

Záujemcovia môžu predkladať svoje návrhy do 25. augusta. Pri vyhodnocovaní projektov budú rozhodovať tri kritériá. Najvyššiu relatívnu váhu má kvalita a komplexnosť ideového návrhu urbanistickej koncepcie mesta Komárno, a to štyridsať bodov. Vyjadrovacia schopnosť grafickými a písomnými prostriedkami, ako aj schopnosť odhadu vyváženej miery rozvoja a ochrany hodnôt územia, vrátane ich reálnosti majú po tridsať bodov. Mesto uzavrie s úspešným účastníkom zmluvu o dielo na spracovanie územného plánu cez priame rokovacie konanie.

Súčasný územný plán mesta Komárno vypracoval architektonický ateliér Markrop, s. r. o. z Bratislavy v rokoch 2004 a 2005. Spoločníčkou a konateľkou firmy je Marta Kropiláková. Mestské zastupiteľstvo Komárna schválilo územný plán 20. októbra 2005 a všeobecne záväzné nariadenie o záväzných častiach územného plánu nadobudlo účinnosť 4. novembra toho istého roku. Do územnoplánovacieho dokumentu bolo doteraz zapracovaných dvanásť zmien a doplnkov. Platnosť územného plánu mesta je stanovená jeho návrhovým obdobím do roku 2021 a výhľadom do roku 2031.

Súvisiace články

Aktuálne správy