Z Alfa Bio je Lunter

V obchodoch sa čoraz častejšie stretávame s produktmi kategorizovanými ako BIO. Tento nárast spôsobil stratu dôveryhodnosti pre konečného spotrebiteľa. Spoločnosť Alfa Bio sa tak rozhodla pre zmenu značky svojich produktov na Lunter.

Rodinná firma Alfa Bio z Banskej Bystrice, ktorú začiatkom 90. rokov založil Ján Lunter, začala ako prvá v Československu s výrobou tofu, dovtedy neznámou potravinou. Dnes zamestnáva viac ako 130 zamestnancov a jej hlavnou činnosťou je výroba potravín, ktoré sú zdravšie. Firma myslí ekologicky, čomu prispôsobila aj svoje okolie. Má vybudovanú vlastnú studňu, použitú vodu recykluje a viacnásobne využíva. Autá vo firme jazdia na zemný plyn a firma má už vyše 10 rokov vlastnú CNG stanicu.  

„Komunikácia BIO produktov naštartovala za posledné obdobie medzi výrobcami veľký rozmach, čo postupne stráca na uveriteľnosti pre koncového zákazníka. Tento fakt patril medzi dôvody, prečo sa spoločnosť rozhodla o zmenu značky svojich produktov na Lunter,“ povedal J. Lunter. Značka prezentuje zároveň meno majiteľa a zakladateľa spoločnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy