Vyskytujú sa pochybnosti o politickej vôli dočasne financovať Grécko

Rakúsky koordinátor euroskupiny Thomas Wieser si "nie je celkom istý", či jestvuje politická vôľa na získanie potrebných peňazí na nevyhnutné preklenovacie financovanie Grécka.

Rakúsky koordinátor euroskupiny Thomas Wieser si „nie je celkom istý“, či jestvuje politická vôľa na získanie potrebných peňazí na nevyhnutné preklenovacie financovanie Grécka. Informuje o tom APA. Wieser v poludňajšej spravodajskej relácii rozhlasovej stanice Ö1 dodal, že Európa musí prihliadať na to, aby bol most „primeranej nosnosti“, lebo od toho závisí celá „konštrukcia dohody“.
Wieser očakáva, že hlasovania o dohode v niektorých parlamentoch budú s neistým výsledkom. V Nemecku unionistické strany CDU a CSU nie sú jednotné za pomoc. Napätie pretrváva aj vo fínskej vláde.
To, že Spojené štáty rokovanie s Gréckom cez víkend v Bruseli sčasti komentovali kriticky, nepokladá Wieser za opodstatnené. Dodal, že samozrejme je „úžasné sedieť v kine v prvom rade s natiahnutými nohami“ a pozerať sa, čo sa deje. Koniec koncov eurozóna podľa neho však potvrdila svoju veľkú jednotu.

Súvisiace články

Aktuálne správy