Počet cestujúcich cez Letisko Viedeň sa zvýšil

Letisko Viedeň v júni evidovalo medziročný rast počtu pasažierov o 1,7 %. Letisko Košice, v ktorom má Letisko Viedeň rozhodujúci vplyv, za január až jún využilo 143 493 cestujúcich, čo je rast o 15,7 %.

Počet pasažierov, ktorí v júni využili Letisko Viedeň, medziročne stúpol o 1,7 % na 2,17 mil., pričom letisku pomohol rast dopytu po letoch do západnej Európy, na Blízky východ a do Severnej Ameriky. Spoločnosť Letisko Viedeň o tom informovala v utorok. Počet pasažierov cestujúcich do východnej Európy však klesol o 2,3 %. Podľa firmy čiastočným dôvodom tohto poklesu je kríza v Rusku a na Ukrajine. Objem nákladnej leteckej prepravy cez Letisko Viedeň sa v júni medziročne zvýšil o 0,8 %.

Preprava cez letiská, v ktorých je Letisko Viedeň strategickým investorom, tiež posilnila. Počet pasažierov, ktorí za obdobie januára až júna využili Letisko Košice, stúpol o 15,7 % na 143 493. Letisko Malta evidovalo za obdobie januára až mája rast počtu cestujúcich o 6,4 % na 1,527 milióna.

Letisko Viedeň má rozhodujúci vplyv v spoločnosti KSC Holding, a. s. ktorá je väčšinovým, 66-percentným, vlastníkom košického letiska. Spoločnosť Letisko Košice – Airport Košice, a. s. vznikla v máji 2004, eviduje základné imanie 31,14 mil. eur. Štát vlastní v košickom letisku cez ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja 34 % akcií.

Súvisiace články

Aktuálne správy