Vo Vranove nad Topľou pribudne 44 nájomných bytov

Bytový fond mesta Vranov nad Topľou rozšíria čoskoro nové nájomné byty. Ich výstavbu zverilo mesto do rúk súkromnému investorovi. Dokončené stavby chce následne odkúpiť do svojho vlastníctva s finančnou podporou od štátu.
Dva bytové domy, a to v lokalitách Lúčna a Rodinná oblasť, začali budovať ešte vlani. Po ich dokončení pribudne vo Vranove 44 nájomných, a to jedno- a dvojizbových bytov. „Budú to štandardné byty na štandardné bývanie, určené pre mladých ľudí,“ informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.
Samospráva chce odkúpiť nové byty do svojho vlastníctva najneskôr v decembri tohto roka. Dovtedy musia byť riadne dokončené a skolaudované. Pôjde o najväčšiu investíciu mesta v tomto roku, na úrovni približne 2,5 milióna eur.
„Obstaranie oboch bytových domov je financované z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a z prostriedkov úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Mesto z vlastných prostriedkov uhradí technickú infraštruktúru vo výške približne 232.000 eur,“ ozrejmila Fedorňáková.
Ako sa mladé rodiny dostanú k novej streche nad hlavou, zatiaľ nie je jasné. „Po obstaraní bytových domov sa všeobecne záväzným nariadením upravia podmienky prideľovania predmetných nájomných bytov,“ uzavrela hovorkyňa radnice.

Súvisiace články

Aktuálne správy