Výsledok rokovaní Grécka s veriteľmi je stále neistý

Výsledok rokovaní medzi Gréckom a jeho veriteľmi je stále veľmi neistý, povedal zdroj z prostredia veriteľov po stredajšej schôdzke šéfov inštitúcií predstavujúcich veriteľov a šéfa skupiny ministrov financií eurozóny. „Je to stále veľmi neisté. Ešte nemáme dohodu,“ odpovedal predstaviteľ na otázku, či sa na stredajších popoludňajších rozhovoroch dosiahol pokrok.

Grécky minister hospodárstva George Stathakis povedal, že sporné sú už len tri z 50 návrhov Atén, ale niekoľko zdrojov oboznámených s rokovaniami uviedlo, že ich je oveľa viac. K otvoreným otázkam patria pracovné zákony, kolektívne vyjednávanie, reforma penzijného systému, mzdy vo verejnom sektore a daň z pridanej hodnoty a korporátna daň. Podľa zdrojov veritelia predložili protinávrhy.

Paneurópsky akciový index FTSEurofirst 300 v stredu klesol o 0,3 %, keďže sa vrátili pochybnosti v súvislosti gréckou dlhovou krízou. Poklesom sa začalo obchodovanie aj na amerických akciových trhoch. Index Dow Jones oslabil o 0,34 %, S&P 500 stratil 0,17 % a technologický Nasdaq si odpísal 0,18 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy