Lesay vymení Hudáka aj vo vedení eurovalu

Vzhľadom na personálne zmeny na Ministerstve financií SR odvolal kabinet ministra hospodárstva Vazila Hudáka z funkcie zástupcu ministra financií v rade guvernérov a z funkcie riaditeľa správnej rady ESM

Po personálnych zmenách v rámci ministerstva financií a hospodárstva sa budú meniť aj zástupcovia Slovenska v eurovale. Vláda v stredu schválila návrh ministra financií Petra Kažimíra na odvolanie bývalého štátneho tajomníka jeho rezortu Vazila Hudáka z funkcie zástupcu ministra financií v rade guvernérov a z funkcie riaditeľa správnej rady Európskeho mechanizmu pre stabilitu (ESM). Do týchto funkcií navrhol vymenovať nového štátneho tajomníka ministerstva financií Ivana Lesaya, s čím vláda tiež súhlasila.

Nový štátny tajomník ministerstva financií Ivan Lesay bol do funkcie vymenovaný v stredu 17. júna. Dovtedy pôsobil ako poradca ministra financií Petra Kažimíra a bol tiež vedeckým pracovníkom Ekonomického ústavu SAV. Dovtedajší štátny tajomník Vazil Hudák totiž prijal ponuku šéfovať ministerstvu hospodárstvo po tom, čo ho dočasne riadil Kažimír. Kreslo šéfa rezortu hospodárstva zostalo voľné po odchode ministra Pavla Pavlisa.

Vláda zároveň súhlasila s návrhom ministra financií odvolať zástupcu riaditeľa v správnej rade ESM Zuzanu Nehajovú, riaditeľku útvaru stratégie financovania hospodárskeho rastu ministerstva financií. Novým zástupcom riaditeľa v správnej rade ESM sa stane Roman Dojčák. Ten je riaditeľom odboru európskych záležitostí na Ministerstve financií SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy