Energy day Bratislava 2015 o úsporách energií

Zvýšiť povedomie laickej a odbornej verejnosti o možnostiach zvyšovania energetických úspor má za cieľ podujatie Energy Day Bratislava 2015, ktoré sa dnes konalo v Bratislave. Jeho organizátorom boli Bratislavský samosprávny kraj (BSK) a hlavné mesto SR Bratislava.
Ako uviedla Lívia Vašáková zo Zastúpenia EK v SR, Dni energií sú hlavnou súčasťou Európskeho týždňa udržateľnej energie, ktorý EK organizuje už po desiaty raz. Ide o týždeň plný diskusií, konferencií a verejných prezentácií nových technológií, ktorého cieľom je prispieť k naplneniu klimatických a energetických cieľov EÚ do roku 2020, najmä v oblasti znižovania emisií skleníkových plynov, zabezpečenia energetickej efektívnosti a podobne.
Na podujatí sa prezentovali asociácie a agentúry pôsobiace v oblasti energetiky, ukážky elektromobilov a elektrobicyklov, ale aj energetické poradenstvo a mnohé ďalšie sprievodné akcie.
Eduard Jambor zo SIEA povedal: „Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) realizuje projekt odborného energetického poradenstva Žiť energiou od roku 2010. Snažíme sa týmto spôsobom poradiť ľuďom, ktorí plánujú investovať či už do obnovy, alebo nákupu nejakého obnoviteľného zdroja energie. Radíme tiež organizáciám verejnej správy a malým a stredným podnikateľom.“

Súvisiace články

Aktuálne správy