Zamestnanosť v EÚ a aj v eurozóne v 1. kvartáli rástla

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v prvom štvrťroku medzikvartálne zvýšil o 0,1 %. V rámci EÚ sa zamestnanosť zvýšila o 0,3 %. Na Slovensku posilnila o 0,2 %.

Počet zamestnaných ľudí v eurozóne sa v prvom štvrťroku medzikvartálne zvýšil o 0,1 %. V rámci EÚ sa zamestnanosť zvýšila o 0,3 %. Informoval o tom v utorok štatistický úrad EÚ Eurostat. V medziročnom porovnaní sa zamestnanosť v rámci eurozóny zvýšila o 0,8 % a v rámci celej EÚ stúpla zamestnanosť o 1,1 %. Na Slovensku sa v prvom štvrťroku zvýšila zamestnanosť medzikvartálne o 0,2 % a v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška o 1,8 %.

Eurostat odhaduje, že v prvom kvartáli bolo zamestnaných v rámci eurozóny 150,3 mil. mužov a žien. V rámci EÚ bol tento počet vo výške 228,1 mil. ľudí. Spomedzi členských štátov EÚ na základe dostupných údajov najvýraznejšie stúpla zamestnanosť v Lotyšsku a Maďarsku (zhodne o 1,5 %), v Španielsku (0,8 %), Českej republike, Írsku, Portugalsku a Veľkej Británii (zhodne o 0,7 %). Pokles v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom zaznamenalo Grécko (-0,8 %) a Malta (-0,4 %). Zamestnanosť zostala stabilná v Nemecku, Francúzsku, Taliansku a Holandsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy