Na západnom Slovensku úradujú podvodníci, pýtajú peniaze za výmenu elektromera

Podvodníci sa vydávajú za zástupcov spoločnosti Západoslovenská energetika s cieľom získať od odberateľov elektriny peniaze za výmenu elektromera.

Na západnom Slovensku sa vyskytli podvody s elektromermi. Ako informovala spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE), pochybné osoby sa vydávajú za ich zástupcov s cieľom získať od odberateľov elektriny peniaze za výmenu elektromera. "Takéto prípady registrovali zákazníci v Nitrianskom a Bratislavskom kraji, nedá sa však vylúčiť, že sa podvodníci postupne presunú aj do iných regiónov,“ uviedla hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová.

 

Podľa energetikov by mali byť odberatelia ostražití pred osobami, ktoré budú od nich žiadať platbu v hotovosti. "Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sa realizujú vo forme faktúr. Nikdy sme nevyžadovali úhradu faktúry, alebo iné platby, v hotovosti. Výmena elektromera je pritom bezplatná,“ upozornila Dobošová.

Západoslovenská energetika je vedúcou elektroenergetickou spoločnosťou na Slovensku. V roku 2002 sa stala súčasťou nemeckej energetickej skupiny E.ON, ktorá v podniku ovláda 49-percentný podiel. Zvyšok akcií vlastní štát prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR. Dňom 1. júla 2007 sa zo ZSE vyčlenili do samostatných dcérskych spoločností služby prevádzky distribučnej sústavy, ako aj obchod a predaj elektrickej energie. Vznikli tak stopercentné dcérske spoločnosti ZSE Energia a Západoslovenská distribučná. ZSE pôsobí na slovenskom trhu od roku 1922.

Súvisiace články

Aktuálne správy