Samsung zastavuje výrobu televízorov v Thajsku

V minulom roku pritom spoločnosť oznámila, že investuje 560 mil. USD do výstavby závodu na výrobu domácich spotrebičov vo Vietname. Firma však nepotvrdila, či sťahuje výrobu do Vietnamu.

Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics, najväčší výrobca televízorov na svete, v prvom štvrťroku zastavil výrobu televízorov v Thajsku. V minulom roku pritom spoločnosť oznámila, že investuje 560 mil. USD do výstavby závodu na výrobu domácich spotrebičov vo Vietname.

V prevažnej miere by tam mala spoločnosť vyrábať televízory. Je to snaha zvýšiť produkciu naprieč segmentmi, vrátane smartfónov a obrazoviek, v krajine, v ktorej sú nižšie náklady. Spoločnosť Samsung nepotvrdila sťahovanie výroby z Thajska do Vietnamu. Spoločnosť LG Electronics, celosvetovo druhý najväčší výrobca televízorov, čoskoro premiestni výrobu televízorov z Thajska do Vietnamu. Dôvodom sú nižšie náklady na prácu vo Vietname a taktiež to, že čínski dodávatelia budú bližšie.

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.

(1 EUR = 1,1118 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy