Stavebná produkcia v eurozóne v marci medzimesačne vzrástla o 0,8 %

Stavebná produkcia v eurozóne v marci vzrástla po znížení v predchádzajúcom mesiaci. Informovali o tom agentúra RTTNews a európsky štatistický úrad Eurostat.
Stavebná produkcia v eurozóne sa v marci 2015 medzimesačne zvýšila o 0,8 % po 1,6-% poklese vo februári, ktorý bol revidovaný z pôvodne uvádzaných -1,8 %.
Produkcia v oblasti inžinierskych stavieb sa v marci zvýšila o 3,2 % po 2,2-% poklese vo februári. Produkcia v oblasti pozemných stavieb vzrástla o 0,3 % po 1,4-% znížení.
V medziročnom porovnaní sa stavebná produkcia v eurozóne v marci znížila o 2,7 % po 3,5-% poklese vo februári, ktorý bol revidovaný z -3,7 %. Bol to jej druhý medziročný pokles po sebe.
V celej Európskej únii (EÚ) stavebná produkcia v marci tohto roka medzimesačne vzrástla o 1,8 % a medziročne sa znížila o 1,3 %.
Spomedzi členských štátov EÚ zaznamenali najvyšší mesačný nárast stavebnej produkcie Maďarsko (+6,3 %), Rumunsko (+4,4 %) a Británia (+3,8 %). Naopak, najprudšie klesla stavebná produkcia v Španielsku (-1,4 %) a Bulharsku (-0,7 %). Na Slovensku sa zvýšila o 1,7 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy